Кадър БНТ Проф. Антоанета Христова попиля Слави Трифонов. Тотално разбиване на политическото

...
Кадър БНТ Проф. Антоанета Христова попиля Слави Трифонов. Тотално разбиване на политическото
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Слави Трифонов не е политик. Той диктува със свои правила

Кадър БНТ 

Проф. Антоанета Христова попиля Слави Трифонов. Тотално разтрошаване на политическото пространство. Така политическият психолог и анализатор проф. Антоанета Христова разяснява обстановката след изборите на 11 юли. Основното внимание в този момент е върху хода на водача на Има подобен народ (ИТН) да разгласи проектокабинет преди съставянето на бъдещия 46-и парламент.

„ Слави Трифонов не е политик. Той диктува със свои правила. Нарушава демократични процедури “, разяснява Христова.

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия тя сподели, че политиката изисква да не настроиваш всички против себе си. Според нея обаче дейностите на Трифонов са плод на пиарски ход. Тя не чака отлив на поддръжката от него.

Проф. Христова се изрече ласкаво за оферти за министър председател Николай Василев. Според нея предприемачът има изключителни мениджърски качества. Христова е на мнение, че в състава на проектокабинета на Има Такъв Народ има хора с езици, млади и учили в чужбина, а Трифонов е избрал профил на министри, които да се харесат на гласоподавателите му.

Политическият анализатор обаче има рецензия към цели, декларирани от шоумена.

„ Приоритетите не са съответни за актуалния стадий на нашите български проблеми “, сподели тя.

Политологът Георги Кирияков пък не вижда Николай Василев като ново лице. Не счита, че това са очаквали последователите на Има Такъв Народ. Политологът запита за какво самият Трифонов не стане министър председател.

Киряков не намира хода на водача на Има Такъв Народ като доста подходящ. Обърна внимание, че с цел да искаш кабинет на малцинството е разумно да имаш най-малко 118 депутати от нужните 121 за болшинство. Трифонов обаче има едвам 65.

„ Парламентът е извънредно парцелиран. Логично е да потърси авансово някакви сделки “, съобщи Киряков.

Според него обаче Трифонов изпреварва събитията, откакто след изборите през април е получил рецензия, че не поема отговорност.

Проф. Христова и Киряков не изключват опцията за нови трети парламентарни избори тази година, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР